Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.
Tarvitsetko?

Tarvitsetko

Verkostoituminen on ajan sana. Kaikki ovat tavalla tai toisella verkostoituneita, henkilötasolla löysästi sosiaalisen median keinoin tai tiiviimmin organisaatioiden välisenä (tai sisäisenä) yhteistyönä toisessa ääripäässä syvät liiketoimintakumppanuudet. Verkostokonsultit keskittyvät tarjonnassaan tiiviimmän yhteistyön rakentamisen ja kehittämisen palveluihin ja hyötyihin.

Lähestymme mielenkiintoaluettasi seuraavien apukysymysten kautta: Tarvitsetko

a. Perustietoa verkostoitumisesta

b. Koulutusohjelman verkostoitumisesta

c. Apua verkoston rakentamiseen

d. Apua toimivan verkoston kehittämiseen

e. Syvemmän kumppanuuden kehittämistä

 

SPP VK-tuotekortti sisältää perustiedot Verkostokonsulteista ja tarjonnastamme.

Älä epäröi ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse, jos arvioit osaamisestamme ja kokemuksestamme olevan Sinulle hyötyä!“

a. Perustietoa verkostoitumisesta

Helpointa on aloittaa perustiedon keruu selailemalla tätä sivustoa. Verkoston ydinkysymyksiin olemme keränneet mielestämme keskeisimmät asiat artikkelimuotoon.

Kohdasta Julkaisut löydät lisää mielenkiintoista luettavaa artikkeleina ja työkirjoina.

Kaikki ovat vapaasti ladattavissa. Ajatuksemme koostava kirja valitettavasti ei ole täältä luettavissa, johdanto ja sisällysluettelo kylläkin.

Kirja löytyy kirjastoista ja on meiltä tilattavissa pientä korvausta vastaan.

Ja tosiaan: Älä epäröi ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse, jos arvioit osaamisestamme ja kokemuksestamme olevan Sinulle hyötyä!

Autamme Sinua mielellämme ja veloituksetta yksittäisten kysymysten osalta. Ja opastamme laajempaan tarjontamme ymmärrykseen!

Jos olet sosiaali- ja terveysalan ammattilainen, toinen sivustomme www.spp-finland.fi sisältävät erikoisesti tähän toimialaan suunnattua verkostoitumisosaamista.

 

b. Koulutusohjelman verkostoitumisesta

Koulutuskokonaisuuksiamme voivat hyödyntää ennen kaikkea koulutusorganisaatiot järjestäessään asiantuntevaa verkostoitumiskoulutusta asiakkailleen.

Isommat organisaatiot voivat hyödyntää koulutustamme talokohtaiseti räärtälöityinä. Ohessa joitakin asiakkaittemme hyväksi kokemia palvelupaketteja:

Tietoisku ja kehittämistyöpaja (1 pv): Kumppanuus ja verkostoituminen yritysten ja organisaatioiden menestystekijänä. Tämä pieneen esityöhön ja tilanteeseen sopeutettu tietopaketti verkostoitumisteorioista ja sen hyvistä ja huonoista käytännöistä on ollut suosittu peruspaketti organisaatioille, jotka verkostoitumiseen ovat satsaamassa. Iltapäivällä on hahmotettu askellus lähiajan verkostoitumisaktiviteeteille.

Polku verkostoyrittäjäksi (4-7-10 pv) on hankkeitten ja koulutuslaitosten suosima kokonaisuus, jossa pidemmän aikajakson ja useitten valmennusistuntojen puitteissa rakennetaan verkostoitumisen valmiudet, joskus toimiva verkostokin.

JET Verkostojen johtaminen (1-2 pv) kattaa Opetushallituksen määrittämän osaamistarpeen osana näyttötutkintoa.

Usein koulutusohjelmat sisällöltään ja laajuudeltaan sovitetaan asiakastilanteeseen, kysy tästä lisää!”

Kiinnostaisiko Sinua henkilökohtainen pikakoulutus omalta tietokoneeltasi?

Kehitämme tähän yksilöityä ja vuorovaikutteista toimintamallia nettipohjaista ohjelmistoa hyödyntäen.

Pari ensimmäistä asiakasta otamme ilmaiseen pilotointiin palvelukokonaisuutta kehittämään. Sen jälkeen pieni korvaus lienee ajankäytöstämme paikallaan, sovitaan se erikseen.

 

c. Apua verkoston rakentamiseen

Verkostojen rakentaminen on taitolaji, jossa kokemuksesta on hyötyä.

Julkaisuiden artikkeleista ja VK Blogin kirjoituksista löydät paljon mielenkiintoista asiaa. Verkostojen ydinkysymyksistä voit lukea esimerkiksi, Miten vältetään verkostoitumisen yleisimmät ongelmat.

Varsinaisesti verkoston rakentamisessa kannattaa hyödyntää ilmaiseksi ladattavia työkirjojamme. Nämä kolme ovat sisällöltään hieman toisistaan poikkeavia, eri asiakastilanteisiin paremmin sovitettuja.

Koulutusohjelmamme myös parantavat verkoston rakentamisvalmiuksia suuresti. Ja luonnollisesti Verkostokonsultit ovat kiinnostuneita suoraan asiantuntijatyöhön verkoston rakentamisessa. SE onkin sitten tarkemmin suunniteltava ja erikseen tarjottava kokonaisuus.

Sisältöä malliksi saat kohdasta Verkoston suunnittelu, Verkoston rakentaminen ja Verkoston käynnistys tai Verkoston kehittämisen konsultointi ja valmennus.

 

d. Apua toimivan verkoston kehittämiseen

Kuten jo aiemmin totesimme, verkostoituminen on taitolaji, jossa kokemuksesta ja parhaitten käytänteiden tuntemisesta on paljon hyötyä. Verkostokonsultit on kehittänyt ja tuotteistanut palvelujaan myös verkostomaisen toiminnan jatkuvaksi parantamiseksi:

Kuntokartoitus on tuotteistettu, osin nettipohjainen työkalu ja prosessi, joka nostaa konkreettisesti esiin verkoston kehittämiskohteet ja vahvuudet sekä osoittaa niiden merkitykset. Kartoitus kattaa koko verkoston toiminnan ja ottaa huomioon kaikkien verkostojäsenten näkemykset. Konsensusseminaarissa saatujen arvioitten perusteella yhdessä työstetään verkoston kehitysohjelma.

Kuntokartoitusta kevyemmin kehitysohjelmaan voidaan päätyä itsearviointiin ja haastatteluihin perustuen.

 

e. Syvemmän kumppanuuden kehittämistä

Kumppanuus on verkostosuhteen pisimmälle kehittynyt yhteistyömuoto, jossa syvässä luottamuksessa saumattomasti toimitaan yhteen osaoptimointia välttäen.

Kumppanuudessa yhteinen tuottavuus ja tehokkuus maksimoituvat sekä lyhyellä että pitkällä tähtäimellä.

Kumppanuuden kehittymiseksi yhteistyötä parannetaan ja parannetaan. Apuna voidaan köyttää erilaisia verkostoitumiseen sovellettuja kypsyysmalleja. Kumppanuuksien kehittämisen työpajassa käydään kumppanuuden teoriatausta ja käytännön kokemukset läpi kumppanuuden kypsyysmallin viitekehyksessä.

Tässäkin palvelutuotteessa tehdään etukäteen osallistujille kevyt kysely, jonka pohjalta valmennuksen taso viritetään ja iltapäivän kehitystyöpaja ohjataan. Kumppanuuden arviointi ja kehittäminen on pidemmälle viety arviointi- ja kehityskonsepti kahden merkittävän toimijan keskinäisen kumppanuuden kehittämiseksi.

Kumppanuuteen ja sen kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä Verkostokonsultteihin tarkempaa tietoa ja asiantuntija-apua saadaksesi.

 


Tutustu kumppaneidemme asiantuntemukseen

 

Petri SipiläPetri Sipilä

Petri Sipilä 
esittäytymiskuvaus (PDF)

http://www.verkostokonsultit.fi/

 

Jussi MoisioJussi Moisio

Jussi Moisio 
esittäytymiskuvaus (PDF)

http://www.qualitas-fennica.fi

 

Upi HeinonenUpi Heinonen

Upi Heinonen 
esittäytymiskuvaus (PDF)

http://www.kkw.fi/heinomark/ 

 

Jaana PiippoJaana Piippo

Jaana Piippo 
esittäytymiskuvaus (PDF)

http://www.kasvuun.fi

 Teemu KirjavainenTeemu Kirjavainen

Teemu Kirjavainen
esittäytymiskuvaus (PDF)

 

YHTEYDENOTTO

Petri Sipilä

Puhelin  045 6708810

Sähköposti  petri.sipila[at]verkostokonsultit.fi

tai alla olevalla lomakkeella.

JÄTÄ VIESTI

Lomakkeen kentät, joissa on * merkki, ovat pakollisia täyttää.